מהו ייפוי כח מתמשך?

מהו ייפוי כח מתמשך?

חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות  נחקק ב-1962, עוסק במינוי אפוטרופוס של אדם (בגיר) בשני מצבים: המצב הראשון, אדם בגיר אשר "אינו יכול, דרך קבע או דרך ארעי, לדאוג לענייניו, כולם או מקצתם, ואין מי שמוסמך ומוכן לדאוג להם במקומו". השני, כשמדובר ב"פסול דין"- מי ש"מחמת מחלת נפש או ליקוי בשכלו" לא מסוגל לדאוג לענייניו.

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי שמאפשר לכל אדם (מעל גיל 18), לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו נכסיו, וחשבונותיו בעתיד, במידה ויגיע למצב בו לא יוכל לטפל בעצמו. 

האדם הפונה למינוי מיופה כח חייב להיות מודע לכך ומבין את המשמעות של המסמך. 

היתרון המשמעותי ביותר של ייפוי כח מתמשך הוא שהמבקש נמצא במצב תקין בריאותית ונפשית והוא בוחר מרצונו את האדם שהוא מעוניין שיטפל ברכושו ובריאותו וכיצד יראו חייו כאשר מצבו יתדרדר, כתוצאה מתאונה, ממחלות זיקנה (כגון דמנציה), או מוגבלות נפשית, העלולות לפגוע בכושר השיפוט שלו. הוא יכול לבחור האם המיופה כוח אחראי לתחום אחד בחייו או לכולם לדוגמה: רכוש או בריאות או כולם יחד.

על מיופה הכוח לפעול אך ורק על פי בקשות הממנה, ועליו לחתום ולאשר בכתב בפני עורך דין, כי הוא מסכים לכל תוכנו של ייפוי הכוח המתמשך.

ניתן  כמובן למנות מספר של מיופי כוח, למשל שלושה ילדים או אח ואחות.

במידה והוסכם בייפוי כוח לשלם שכר לאדם שהוא מייפה את כוחו יש  שיהיה לציין זאת בבירור ובפירוט במסמך.

הממנה יערוך ייפוי כוח מתמשך בפני עורך דין אשר עבר הכשרה של האפוטרופוס הכללי. ייפוי הכוח המתמשך יכלול חתימות של הממנה, מיופה הכוח ועורך הדין וכן ייחתם אלקטרונית על-ידי עורך הדין.

לאחר מכן חובה להפקיד את ייפוי הכוח המתמשך אצל האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים, באמצעות הפקדה מקוונת על ידי עו"ד או באופן אישי על ידי הממנה.

קרא עוד  
מהו חוק הירושה?

מהו חוק הירושה?

חוק הירושה - תשכ"ה 1965.
מתמקד בכללי הירושה בעקבות מותו של אדם. על פי החוק בעת מותו של אדם עזבונו יועבר ליורשיו על פי דין או על פי צוואה.

על פי דיןחלוקת נכסיו על פי מה שנקבע בחוק הירושה. 

החוק קובע כי בעת פטירתו של אדם יורשיו בעזרת עורך דין יכולים לגשת לבית הדין הרבני או לרשם הירושות כדי לקבל צו ירושה ולקבוע מי הם יורשיו.

על פי צוואה-  לפי החלטת המוריש במהלך תקופת חייו. אנשים רבים מעדיפים לכתוב צוואה על מנת לחלק את נכסיהם לפי ראות עיניהם ולא על פין הקבוע בחוק הירושה 1965.


החוק קובע כי בעת פטירתו של אדם יורשיו יכולים בעזרת עורך דין לגשת לבית הדין הרבני או לרשם הירושות כדי לקבל צו ירושה ולקבוע מי הם יורשיו.

אחד הליכים המשמעותיים בחוק היורשה הוא התנגדות לצוואה, ניתן לפנות לבית משפט לעינייני משפחה ולטעון כי אין לצוואה תוקף משפטי מדובר על הליך משפטי ותביעה לכל דבר אשר בסיומה ניתן לקבוע האם הצוואה אכן תקפה או פסולה.

קרא עוד